Een aantal maanden geleden dacht ik; “ach laat ik een keer deelnemen aan de wedstrijd voor beste kinderdagverblijf”. Het was een van mijn impulsieve acties.  Nou moet je weten dat mijn kinderdagverblijf een kleinschalig kinderdagverblijf is, twintig kind plaatsen, verdeeld over drie kleine horizontale groepen. Ienieminie.
Geen kinderdagverblijf zoals alle andere kinderdagverblijven. Geen locatie managers, geen verschillende locaties. Nee joh, gewoon, lekker simpel, Suusje. Ik, mijn team, de kindjes en de ouders. Dat is het.
Dan is het enorm overweldigend dat dit ‘kleintje’ in de kinderopvang wereld genomineerd werd als een van de beste kinderdagverblijven van Noord Brabant.  Maar ik was overtuigd dat wij deze Award zouden gaan winnen. Mijn omgeving maakte zich een beetje zorgen om mij, want wat als wij niet zouden gaan winnen? Ik hoorde dan ook meerdere keren “Maar euhm Suus, weet jij al dat je gewonnen hebt dan?” En dan antwoordde ik weer impulsief en enthousiast; “Neeeeeh er is nog niks definitief hoor, maar ik weet gewoon dat wij de beste zijn”. Tja. Stuiterend arriveerde wij dan ook, de vier hyperactieve giebelende geiten uit Brabant, in Ede bij de Kinderopvang Inspiratie dag. (Top georganiseerd overigens)

Geen twijfel

Met klamme handjes zat ik in de zaal, druk te overleggen met mijn geweldige meiden, over hoe wij onze award in ontvangst zouden gaan nemen?  “Ja maar Suus, straks winnen wij niet he?”  Euhm hoezo? Heel even kwam daar een seconde een gevoel van twijfel; Wat als wij niet winnen?

Wat jij als lezer misschien niet weet is dat ik een vrouw ben die vroeger een droom had, een naïef meisje uit het zuiden. Een meisje wat met niets, alles is begonnen. Een meisje wat als kind hoorde dat zij niets kon. Ja dat meisje, dat was ik en ik besloot op mijn 23ste om mijn eigen kinderdagverblijf te beginnen. In een tijd dat de kinderopvang in de kinderschoenen stond en er nog geen wet kinderopvang bestond. Ook toen keek mijn omgeving vreemd naar mij. Kansen voor uitbreiding zijn vaak voorbij gekomen en heb ik altijd voorbij laten gaan.

Het beste kinderdagverblijf van Noord Brabant

De prijs uitreiking. Het beste kinderdagverblijf van Noord Brabant is; Kinderdagverblijf Suusje. Ik hoor mezelf “Jaaah” gillen van enthousiasme. Compleet hyper en blij sta ik daar op het podium samen met (een deel van) mijn team. Wij hebben gewonnen. Blije kindjes op het grote podium hoor. Giebelende naïeve geitjes uit Brabant. Wij zijn ‘gewoon’  het beste kinderdagverblijf van Noord Brabant. Hoe vet is dat? Ik huil tranen van trots. Stilte. Hyper. Blij. Enthousiast. Dankbaar. Intens gelukkig. Trots. Even is daar in mijn hoofd een zin uit een lied; “Ow dad if you just could see me know”. Ja, even mis ik mijn papa, die alweer twee jaar geleden is overleden. Wat zou hij dit geweldig gevonden hebben en wat zou hij trots zijn geweest op mij. Een enorme mijlpaal voor mij persoonlijk en voor mijn gehele team. Dit hebben wij samen bereikt. Dit hebben wij dankzij de ouders verdiend, zij hebben ons beoordeeld en zij zijn tevreden over onze werkwijze. Wat een dag, wat een mijlpaal, wat een enorme bevestiging en gigantische mooie erkenning, wat een prijs. Super trots. De kroon op bijna twintig jaar ondernemer mogen zijn in de kinderopvang. Dankzij alle ouders in deze bijna twintig jaar, dankzij alle medewerksters die ooit bij mij werkzaam zijn geweest, dankzij mijn huidige klanten en mijn huidige team en ja ook zeker dankzij mijn eigenwijsheid, dankzij het volgen van mijn eigen gevoel. Dank je wel voor deze enorme bijzondere mooie prijs.

Wordt vervolgd…..Liefs Susanne