25 Jaar bij KDV Suusje
  • Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

25 Jaar bij kinderdagverblijf Suusje

27 May 2024
KDV Suusje
25 Jaar bij Kinderdagverblijf Suusje

Totaal geen ervaring had ik met de kinderopvang toen ik 25 jaar geleden bij Suusje begon. Ik had wel genoeg ervaring met kinderen, ik was 10 jaar kraamverzorgster geweest en had een zoon van 6 jaar, maar voor zo’n hele groep kindjes zorgen dat was nieuw.

Waar begon ik aan! Het leek me wel heel leuk, anders had ik niet gesolliciteerd maar ik moest ook echt wel even wennen.

 

Ik moest veel leren en vond het heel druk in het begin: alle kindjes leren kennen (hun namen onthouden én ook die van hun ouders), hun gewoontes en gebruiken leren kennen en leren “zien” waar elk kind behoefte aan had. Er waren diverse kinderen die tegelijk honger hadden of naar bed moesten of huilde om wat anders. Pffff, toch wel wat anders in een volle groep als met 1 kind thuis 😉 !

Gelukkig ging dat wennen toch wel redelijk snel en ik ervaarde hoe fijn het was om een kindje goed te leren kennen, het vertrouwen te winnen (én dat van de ouders), hun ontwikkeling mee te maken, ze erbij te begeleiden en ze (meestal) blij te zien komen in de ochtend en ook blij weer te laten gaan. Dat geeft veel voldoening en er kwam meer rust bij mij wat altijd helpt in de omgang met kinderen. Soms is er natuurlijk ook wel de struggeling om een kind met ander gedrag (lees: voor ons soms om onbegrijpelijke redenen moeilijker gedrag) te kunnen begrijpen en begeleiden.
Een flinke uitdaging!

KDV Suusje - Miriam

Gelukkig kun je altijd terugvallen op pedagogische deskundigen die je helpen en inzicht geven. Als je de uitdaging aangaat en je merkt een tijd later dat je het kind hebt kunnen helpen en zich beter in haar/zijn vel voelt en “gewenster” gedrag laat zien dan voelt dat heel goed en trots.

Een groep met baby’s en dreumesen zorgt voor veel interactie, zowel onderling als met de leidsters, en dat is heel mooi en fijn om te zien en mee te maken. Er zijn ook veel vriendschappen ontstaan tussen kindjes maar ook ouders in al die jaren. Nu nog wachten op het eerste “Suusje kind” met een eigen kind dat naar Suusje komt, dat zou leuk zijn!

Er is veel verandert in de kinderopvang door de jaren heen. Er zijn veel regels, wetten en instanties bijgekomen allemaal met als doel om de kinderopvang zo veilig, vertrouwd, professioneel en fijn mogelijk te maken. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders en de leidsters. Dat maakt de kinderopvang nu ook zo goed. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik vind dat Pedagogisch Medewerkster zijn bij kinderdagverblijf Suusje een fijne baan is waarin ik me erg thuis en gewaardeerd voel.

Ik ga dan ook gewoon verder met mijn 26e jaar! Dus, tot ziens bij Suusje.

Liefs, Miriam
(oftewel Mirram, Titam, Jirremam, Mi-jam, Klimklam, Mi a, zelfs soms ook mama: allemaal mooie namen die ik gekregen heb van kindjes in de loop der jaren 😜 )!

Meer over ons

Team Suusje 2023

Team

Maak kennis met het team van KDV Suusje
KDV Suusje

Rondleiding

Plan een rondleiding