• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Afscheid van de babygroep

10 May 2021
KDV Suusje

“Een paar keer knipperen met je ogen en ze zijn groot.” Niet alleen voor papa’s en mama’s gaat de tijd snel maar ook voor ons, de juffen op het kinderdagverblijf, vliegen de jaren met jullie kindje om. Uiteindelijk komt er dat ene moment, het “afscheid” nemen van een kindje wat doorstroomt naar de peutergroep.

Ondanks dat de meeste kinderen doorstromen naar de peutergroepen (Keesje of Baasje) voelt het doorstromen ook voor ons als een stukje loslaten/afscheid nemen van jullie kindje. Bijna 2 jaar lang hebben we deel uit mogen maken van de mooie weg die hij/zij al heeft afgelegd.
De eerste hapjes, de eerste woordjes, de eerste stapjes, het eerste knutselwerkje voor papa of mama, die fijne knuffels, de blije gezichtjes als ze weer mochten komen spelen maar ook de wat moeilijkere momenten. Dat moment dat ze eenkennig waren, die dag dat ze verdrietig waren bij het afscheid, het niet willen slapen maar eigenlijk toch wel heel moe zijn, ziek zijn, tandjes krijgen, last van de prikjes etc. We hebben het bijna allemaal wel gezien in de 2 jaar dat jullie kindje op de babygroep heeft gespeeld.

Het moment dat de 2e verjaardag in zicht komt, moeten we dan toch echt beginnen aan een stukje loslaten. Waar op de eerste dag papa en mama met het kindje kwamen wennen, gaat nu de mentor mee wennen binnen de huiskamer waar het kindje naar gaat doorstromen. Het eerste momentje is even samen met de mentor, ontdekken, bekijken, kennis maken met de nieuwe juffen etc. Gaat dit goed, dan mag het kindje even lekker alleen spelen op de peutergroep, is het nog heel spannend? Ook geen probleem, dan blijft de mentor gewoon iets langer.

De laatste keer wennen is vaak in de middag, aan het eind van de middag kunnen jullie je kindje ophalen op de peutergroep. Op deze manier hebben jullie de nieuwe juffen ook al even gezien en doen zij de overdracht.

Hiep hiep hoera!
De 2e verjaardag, weer een mooie mijlpaal in het leven van jullie kindje. We vieren (als jullie willen) de verjaardag van jullie kindje op de babygroep en dan is daar echt het moment voor ons om los te laten. Voor ons heel jammer maar jullie kindje is nu officieel een peuter!

Liefs Mariëlle

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina