• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Kijken bij Kinderdagverblijf Suusje – Allergieën

15 May 2023
KDV Suusje

In de Kinderopvang ziet men steeds vaker kinderen met een allergie.
De meest voorkomende zijn Koemelkallergie, Coeliakie (allergie voor gluten) en Notenallergie (met name pinda’s).

Dit vraagt om oplettendheid, extra zorg en kennis van zaken.
Op de groep is het duidelijk (aangegeven) wie een allergie heeft en waarvoor. Hierbij komt het handelen in de praktijk. Te denken is aan het eten apart bereiden. Met eigen bestek en op eigen servies. Misschien wel zelfs apart laten nuttigen om zeker te weten dat er geen korreltje, vliesje of mini-stukje brood of drupje zuivel het eten/drinken kan ‘verontreinigen’. Voor iemand met een (heftige) allergie kan het funest zijn. Het toedienen van een epi pen wordt natuurlijk het liefst vermeden!

Niet alleen laten de PM-ers zich inlichten door de ouders. Eigenhandig onderzoek en bespreking wordt ook gedaan. Voor alles een protocol.
Er wordt bekeken hoe veilig een ‘andere bereiding’ in te passen en iedereen moet hiervan op de hoogte zijn. Óók de invalkrachten!
Als het moet zelfs het gehele dagverblijf. Zo was er bij Klokje Rond een kind met zo’n heftige Pinda-allergie dat een zuchtje adem van iemand die pindakaas op brood had al een reactie kon uitlokken. Gedurende de tijd dat dat kind bij Klokje Rond speelde waren pinda’s taboe. Dus ook geen pindakaas, geen Snickers etc.… echt alles waarin pinda’s verwerkt zijn.

Een kinderdagverblijf is een mini-samenleving: er wordt rekening gehouden met iedereen! Van veel is men op de hoogte en heeft men kennis en ervaring. Zo niet? Dan wordt er gezorgd voor kennis en alle benodigde informatie. Een fijne veilige opvang voor elk kind.

Meer over ons

KDV Suusje

Meer over onze voeding

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina