• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Blazen maar die bellen

26 October 2020

Wist je dat

Wist je dat bellenblazen niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook nog eens goed is voor de ontwikkeling?

Bellenblazen is goed voor de fijne motoriek. Kinderen oefenen hiermee de oog-handcoördinatie en de coördinatie tussen hand en mond. Daarnaast is bellenblazen ook goed voor de mond motoriek en daarmee ook voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Je hoeft niet eens bellenblaas te kopen, want dat kan ook heel goed zonder. Met wat afwasmiddel, water en keukenspullen heb je al gauw een middag speelplezier. Laat jouw kindje lekker ontdekken met verschillende spullen die je naast een bak met sop legt.

Dus, blazen maar die bellen!

Wil je zelf bellenblaas maken?

Meng dan 6 kopjes water met een half kopje afwasmiddel in een bak en voeg hier 2 eetlepels glycerine aan toe en meng alles goed door elkaar.

Hoe krijg ik die vervelende bellenblaasvlekken uit de kleding van mijn kindje?

Door de glycerine die in bellenblaas zit kunnen vlekken op de kleding komen. Glycerine veroorzaakt namelijk een chemische reactie op de zeep wat in wasmiddel zit. Hierdoor komen er vlekken in de kleding terecht. Belangrijk is dat je de kleding niet direct met wasmiddel wast!! Spoel het kledingstuk eerst een paar keer goed uit met koud water. Hierna in de wasmachine, ook met koud water en zonder wasmiddel. Op deze manier spoel je eerst de glycerine eruit voordat het in aanraking kan komen met wasmiddel.

Veel (bellenblaas)plezier!
Liefs Melanie

Meer over ons

KDV Suusje

Meer activiteiten

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina