• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Boter blog

3 August 2020
Boter blog - KDV Suusje

Daar ben ik weer!
Met deze keer een handige tip,
voor de kleine huis,
tuin en keuken ongelukjes!

Je kent het namelijk vast wel, je dreumes leert net lopen, geweldig zijn die allereerste stapjes! Zo trots want je kleine uk heeft zojuist wel een hele gave mijlpaal ontdekt! Die eerste stapjes gaan vaak met vallen en opstaan, maar ook als dezelfde dreumes veranderd in een peuter gaan ze vaak nog door in dezelfde riedel. Vallen opstaan en weer doorgaan!

Zelf heb ik twee kinderen die nog kunnen vallen over de enige stoeptegel die er in de straat wat omhoog ligt of zo druk bezig zijn met andere dingen dat ze net die lantaarnpaal missen! En geloof me zo heb ik nog een hele waslijst!

Ook in onze heerlijke tuin bij Suusje, waar de kinderen alle ruimte hebben om te spelen, crossen en rennen kan het zomaar ineens gebeuren dat er iemand valt of bij het rennen tegen elkaar op botst.
En dan zie je naast het verdriet, op het voorhoofd ineens een flinke bult opzetten… wat dan?

Eerst ga je natuurlijk koelen! Daar gaat de bult vaak al wat van slinken en dan kun je er als je dat in huis hebt of op het kinderdagverblijf aanwezig is vallen en stoten crème op smeren. Overal verkrijgbaar. Maar wat ook erg goed helpt en ondertussen al wat koelt omdat het in de koelkast ligt, is boter! Gewoon een pak smeerboter uit de koeling, je haalt er met een doekje wat uit en smeert het op de bult. Het werkt minstens net zo goed en heb je vaak al wat sneller bij de hand!

Liefs Kelly

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de home page

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina