• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

De ontwikkeling van je kind

20 September 2021
KDV Suusje

Als ouder blijf je natuurlijk graag op de hoogte van de ontwikkeling van jouw kind.

Persoonlijke ontwikkeling door evaluaties. Hoe ontwikkelt je kind zich individueel en in groepsverband? Voelt het zich prettig, veilig en vertrouwd?

De evaluaties worden uitgevoerd door onze mentoren. Een mentor is de vaste begeleider van je kindje. Van binnenkomst door de start op de basisschool. Deze professional is tevens jou aanspreekpunt voor vragen voor jou als ouder.

• 3 maanden evaluatie: samen met de mentor van jullie kindje bespreek je de opvang en voortgang van je kind. Dat gebeurt aan de hand van een evaluatieverslag en het ontwikkelingsvolgsysteem. Het verslag wordt tijdens het gesprek aangevuld met ervaringen en opmerkingen die je zelf als ouder hebt.
• Doorstroom: voor de overgang naar een andere groep bespreek je samen met de vaste mentor én de nieuwe mentor van je kindje het dagritme, ontwikkeling en bijzonderheden. Tijdstip is afhankelijk van de ontwikkeling van je kind (rond de twee jaar).
• Peuterestafette: Wanneer je kindje 3 1/2 jaar is ontvang je een uitnodiging van de mentor van je kindje voor het peuterestafette gesprek. Tijdens dit gesprek wordt de ontwikkeling van je kindje geëvalueerd en in kaart gebracht. Het verslag wordt met jullie toestemming naar de basisschool verzonden om de school voor te bereiden op de komst van jouw kleuter. Indien gewenst dragen wij zorg voor een warme overdracht naar de basisschool, oftewel een persoonlijke toelichting op het verslag. Als je kind naar de peutergroep gaat, ontvang je hierover informatie.

Tijdens de dagelijkse overdracht nemen onze pedagogisch medewerksters uitgebreid tijd voor persoonlijke uitwisseling van informatie. Dit sterkt de vertrouwensband die we bij Kinderdagverblijf Suusje zo belangrijk vinden. Jouw ervaringen, ideeën en meningen stellen we op prijs.

Ontwikkelingsmap
Wij leggen deze ontwikkelingen vast in de ontwikkelingsmap van jouw kleintje. Deze map bevat persoonlijke gegevens, evaluatie- en observatieverslagen en de knutselwerkjes die je kind maakt. Onze pedagogisch medewerkers nemen niet alleen de zorgtaak waar. Zij observeren je kind om aanpassingen te kunnen doorvoeren indien dat nodig is. Door dit volgsysteem signaleren we tijdig de individuele behoeften van je kind. We kunnen daar snel op inspelen. Wat prettig is voor zowel het kind als voor jou als ouder.

Leer elkaar beter kennen met koffieochtenden
Iedere eerste week van de maand staat er een koffieochtend op het programma. Tijdens deze ochtend trakteren we ouders op een kopje koffie of thee. Het is een ideaal moment om je kind te observeren, om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en om elkaar beter te leren kennen. Hoe leuk is dat voor jouw kindje als papa of mama op de koffie komen bij de juf?!

Heb jij verder nog vragen? Voel je dan zo vrij om ons te benaderen.
Liefs Laura

Meer over ons

KDV Suusje - Patricia

Naar de persoonlijke ontwikkelingsmap

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina