• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Door de ogen van een kind

7 June 2021
KDV Suusje

Jasje uit, de groep binnen, even kletsen met de juf en dan krijg ik nog een knuffel en een kus van mama, want zij gaat er weer vandoor.
Ik blijf achter in de armen van de juf van het kinderdagverblijf. Samen zwaaien we mama nog even gedag en dan mag ik op de mat spelen tussen mijn vriendjes. Op de mat ligt genoeg speelgoed wat leuk is om te voelen maar het in mijn mond stoppen en proeven is eigenlijk net zo leuk.

Ik kom niet overal bij maar met wat op en neer rollen en draaien kom ik al een heel eind.
Ook al kost het mij dan even wat moeite na een tijd proberen heb ik wel mijn doel behaald en het speelgoed in handen waar ik op lag te azen.
Al snel daarna beginnen de juffen op de groep te zingen;
We ruimen op
we ruimen op,
alles in de bak,
alles in de bak,
ja we ruimen op,
ja we ruimen op,
alles in de bak, ja alles in de bak.

Ze leggen al het speelgoed weer in de bak. Dat is nou jammer …
Eenmaal aan tafel ben ik dat alweer snel vergeten want ik krijg een slabber om en er komt een bakje voor mij te staan. De juf komt bij mij zitten en ik krijg een hapje eten.
Jammie fruit!

Daar hou ik van en ik kan niet snel genoeg mijn mond leeg eten. Dit is lekker zeg! Helaas is het al snel op en na wat water poetsen ze mijn mondje en mag ik met de juf mee. Op naar het verschoon kussen, daar krijg ik een schone luier, mijn slaapzak en knuffel mee en mag naar bed toe.
De juf legt mij in bed, geeft mij nog even een aai over de bol en wenst mij welterusten. Dan gaat er zacht een muziekje aan en val ik na toch even kort wat tegen stribbelen snel in slaap. Na een dutje te hebben gedaan ben ik wakker, ik lig nog even te chillen en kletsen in bed als de juf mij uit bed komt halen.

Even omkleden en dan weer de vloer op, wat valt er nu allemaal te ontdekken? De meeste van mijn vriendjes liggen nog in bed, maar de juf zit bij mij en er is tijd voor een knuffel momentje; die zijn altijd leuk, even knuffelen, gek doen en kiekeboe spelen met de juf, wat een lol!

Maar liedjes zingen horen daar ook bij, zoals het liedje over de speeltuin;
Draaien, draaien, draaien in de draaimolen.
Zitten op de schommel, op en neer op de wip wap.
Glijden van de glijbaan, klimmen in het touw.
Maar pas op dat je niet valt, want dan is je knietje blauw. auw!

KDV Suusje

Na al dat spelen en gek doen kan ik nog even spelen met die flessen die geluid maken, ermee schudden en wat kan ik er eigenlijk nog meer mee doen? Nu heb ik toch wel honger gekregen, gelukkig is het tijd om aan tafel te gaan en te smullen van een boterham en een fles.

Ondertussen zijn mijn vriendjes ook weer wakker en zitten we met z’n alle aan tafel. Voor ik het in de gaten heb is alles op, is het nog even uit buiken en daarna weer aan de slag.

Met de juf gaan we om de beurt aan tafel en mogen we kleuren met verf.
De juf smeert met een kwast wat verf op mijn hand en dan mag ik kleuren op papier, het kriebelt wel een beetje.

Al snel staat het papier vol en mag ik weer terug bij mijn vriendjes op de grond. Zij zijn aan het spelen met de blokken, die hebben allerlei kleurtjes en vormen. Elke keer heb ik weer een ander blokje te pakken en elke keer is het even voelen en proeven. Na al dat spelen is het nog even tijd voor een dutje

Als ik dan weer wakker en uit bed ben krijg ik bij de juf op schoot nog een fles en kan ik er de rest van de middag nog even tegen aan. Want na de fles is het tijd voor het oefenen van mijn tijger kunsten, achteruit gaat blijkbaar toch wat makkelijker als vooruit. Ik moet toch eens uitvinden hoe dat werkt. Sommige vriendjes maken af en toe van die bewegingen waarvan ik niet snap hoe dat werkt. Wanneer ga ik daar achter komen?

Voor nu ga ik maar even aan de slag met die gekke bal met stekeltjes, kan ik die op eten? Dan mag ik nog even aan tafel en kan ik nog even knabbelen aan een soepstengel. Daarna is het nog even op de mat spelen tussen mijn vriendjes op de mat. Ik heb het helemaal niet in de gaten maar opeens staat mijn mama binnen op de groep. Ik hoor een bekende stem achter het mondkapje vandaan komen, en ik begin spontaan te lachen.

Mama en de juf kletsen nog even samen, daarna komt mama mij pakken en geef ik haar een dikke knuffel en een grote glimlach. Samen pakken we mijn spullen, zeggen we de juffen en vriendjes gedag en gaan we naar de gang. Daar trekken we de jas en schoenen aan, zet mama mij in de wagen en gaan we op naar huis.

Geschreven door Angelia

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina