• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Een blog vol tussendoortjes

23 August 2021
Tussendoortjes-KDV Suusje

Tussendoortjes
Wat kan ik tussendoor geven? (1-3 jaar)
Geef je dreumes of peuter tussendoor fruit, groente of wat volkorenbrood. Er is een groot aanbod aan kinderkoekjes, snoepjes of sapjes voor tussendoor. De meeste van deze tussendoortjes voor kinderen zijn niet gezond. Ze bevatten veel calorieën, verzadigd vet en zout. Er zitten daarnaast vrijwel geen gezonde voedingsstoffen in. Je kind heeft ze dus niet nodig.

🥕Groente en fruit 🍎
Fruit en snackgroenten zijn de beste keuze voor tussendoor. Denk bijvoorbeeld aan stukjes appel, peer, kiwi, meloen, aardbei en mandarijn. Handige groenten zijn plakjes wortel, schijfjes komkommer, reepjes paprika of tomaatplakjes. Het kan helpen om de groenten op een gezellige manier aan te bieden op een bord (zie afbeelding). Geef geen hele snoeptomaatjes of druiven, een kind kan zich verslikken. Dat kun je voorkomen door de tomaatjes en druiven te halveren. Op internet kun je opzoeken hoe je dat veilig kunt aanbieden.

Een volkoren cracker of boterham met margarine is ook een prima tussendoortje.

🍭Hoe zit het met snoep, koek of ijs?🍪
Snoepen hoeft niet! Weet dat fabrikanten van kinderkoekjes erop uit zijn om je kindje verslaafd te maken aan suiker en aan die koekjes. Ze zijn ongezond en bevatten vaak veel vet en suiker. Geef snoep, koek of een ijsje eerder één keer in de week dan één keer per dag. Hou het klein, vaak zitten er meerdere koekjes in een zakje, veel te veel voor een kindje. Een klein ‘volwassenkoekje’ is vaak zelfs een betere keuze, bijvoorbeeld een gewoon Maria biscuitje (bron: Voedingscentrum).

In de volgende nieuwsbrief vertel ik jullie meer over knijpfruit en rozijntjes, gezond of ongezond? Kun je niet wachten om hier meer over te weten? Lees dan alvast mijn blog op koksuzanne.nl of volg me op Instagram: “koksuzanne.nl”.

Wat geef jij vaak als tussendoortje? Laat het me weten via Instagram of stuur een mailtje suzanne@koksuzanne.nl

Tot de volgende keer!
Suzanne

Meer over ons

KDV Suusje

Meer over de voeding

Bekijk pagina
KDV Suusje

Rondleiding

Bekijk pagina