• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Je kind naar een kinderdagverblijf brengen; ‘Doen of niet doen?’

21 December 2020
KDV Suusje

Al voordat jouw kindje geboren is, sta je voor een aantal belangrijke keuzes die het leven van jou en jouw kindje gaan beïnvloeden. Het lijkt nog zo ver weg en toch ben je nu al bezig met beslissingen nemen. Ga je minder werken? Ga je ouderschapsverlof opnemen? Gaat jouw kindje een vaste dag in de week naar opa of oma? Kies je ervoor om jouw kindje naar een kinderdagverblijf te brengen?

Allemaal vragen die je moet gaan beantwoorden en dat is niet altijd even makkelijk. Waar doe je nou goed aan? Moet jij inderdaad jouw kostbaarste bezit gaan achterlaten bij vreemden op een kinderdagverblijf terwijl jouw kindje nog zo enorm klein is? Sluit een kinderdagverblijf wel aan bij jouw wensen omtrent de opvoeding van jouw kindje? We begrijpen dat het maken van een keuze lastig kan zijn en dat het een enorme stap kan zijn om jouw kindje naar een kinderdagverblijf te brengen.

Tóch heeft een kinderdagverblijf ook heel veel voordelen. We zetten er graag aan aantal voor je op een rijtje;

KDV Suusje

1.Het is goed voor de ontwikkeling van jouw kindje
Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van een kindje. Jouw kindje wordt namelijk opgevangen door professionals die net als jij, het allerbeste willen voor jouw kindje. Op het kinderdagverblijf leert jouw kindje spelenderwijs sociale vaardigheden zoals samen spelen, delen, omgaan met conflicten en ook weer bijleggen. Dit zijn sociale vaardigheden die jouw kindje later nodig heeft om vriendjes te kunnen maken ten behouden. Dit draagt weer bij aan het zelfvertrouwen van jouw kindje. Ook op motorisch, creatief en cognitief vlak wordt jouw kindje uitgedaagd op een kinderdagverblijf. Zo doen we verschillende activiteiten die bijdragen aan de algehele ontwikkeling van jouw kindje.

2. Jouw kindje mag op een kinderdagverblijf volop ontdekken
Kinderen hebben van nature de drang dingen te ontdekken en zo hun wereld te vergroten. En er is niks leukers dan dat! Binnen in het kinderdagverblijf óf buiten in de tuin is van alles te ontdekken, allemaal afgestemd op de kinderen. Het is niet voor niks een kinderdagverblijf ????. Hierdoor leren kinderen spelenderwijs ontdekken en leren zij met risico’s omgaan.

3. Het is een goede voorbereiding op de basisschool
Een kinderdagverblijf speelt ook een belangrijke rol als het gaat om de voorbereiding op de basisschool. Zo is zelfstandigheid een belangrijke vaardigheid voor jouw kindje als hij/zij voor het eerst naar school gaat. Wij leren jouw kindje hoe hij/zij schoenen aandoet, jas aandoet, stimuleren de zindelijkheid. En doordat jouw kindje al gewend is aan groepsverband en het spelen met andere kinderen, wordt het naar school gaan een heel stuk makkelijker. Ook is jouw kindje al gewend aan een bepaal dagritme.

KDV Suusje

4. In de kinderopvang werken professionals met een pedagogische achtergrond
Al onze medewerkers hebben een pedagogische achtergrond. Zij werken met kinderen en veel van onze medewerkers hebben zelf kinderen. Onze professionals helpen jouw kindje spelenderwijs zichzelf te ontwikkelen. We bieden hem/haar troost waar nodig, maken plezier met hem/haar en zorgen ervoor dat jouw kindje écht gezien en gehoord wordt. Ook zorgen wij ervoor dat jouw kindje zichzelf op zijn/haar eigen tempo mag ontwikkelen en spelen we in op de behoefte van jouw kindje. We houden de ontwikkeling van jouw kindje actief bij door het invullen van observaties. Loop jij thuis ergens tegenaan? Slaapt jouw kindje slecht? Wil jouw kindje niet eten? Is jouw peutertje enorm driftig? Zit je met je handen in het haar en weet je niet meer wat je moet doen? Onze professionals hebben veel ervaring en kunnen je met enkele tips vaak helpen.

5. Een kinderdagverblijf verbreedt de wereld van jouw kindje
Jouw kindje merkt dat er (ook) een andere omgeving is dan thuis. Op deze manier leert hij/zij omgaan met andere omgevingen. Dat is belangrijk voor het besef dat er meer is dan alleen de vertrouwde omgeving van thuis. Jouw kindje raakt gewend aan het kinderdagverblijf, de geluiden en gaat zich veilig en vertrouwd voelen op die plek waardoor jouw kindje zelfvertrouwen kan opbouwen.

6. Je hoeft je niet druk te maken over de opvang van jouw kindje; je hebt altijd opvang
Kinderdagverblijven zijn het hele jaar, met uitzondering van nationale feestdagen, vijf dagen per week open. Kinderdagverblijven gaan niet dicht in vakantieperiodes en wanneer een pedagogisch medewerkster ziek is zorgt het kinderdagverblijf dat er vervanging is zodat jouw kindje gewoon naar de opvang kan. Binnen kinderdagverblijf Suusje werken wij met vaste leidsters binnen onze huiskamers waardoor er ook bij ziekte altijd een vaste, vertrouwde leidster aanwezig is.

Nieuwsgierig geworden en wil je graag geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen op ons kinderdagverblijf? Dat kan en mag natuurlijk! Neem telefonisch even contact met ons op 040-2549956 of stuur een mailtje naar; info@kdvsuusje of melanie@kdvsuusje.nl.

Liefs Melanie

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina