• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Knutselen met je baby voor Sinterklaas

13 November 2022

Hoe leuk is het om met kinderen te gaan knutselen. Met grotere kinderen kan je alle kanten op om iets te maken. Je kan verven, plakken, tekenen met klei spelen, knippen en de ramen versieren. De keuze is groot!

Maar wat kun je eigenlijk knutselen met baby’s? Ze kunnen nog niet veel maar vinden het eigenlijk wel ontzettend leuk! Op de babygroepen word er regelmatig geknutseld. We hebben elke keer een nieuw thema en daar bedenken we dan weer nieuwe knutselactiviteiten bij. Het thema wat ieder jaar uiteraard terug komt is Sinterklaas.

Verven met je voeten;

Bij nog echt kleine baby’s kan je heel veel maken met verf. Als je oranje verf op de voet doet en deze stempel je af op een wit blaadje dan heb je met wat groen erbij al een wortel.

Als je witte verf op de voet doet en deze stempel je af op een vel papier kan je daar een paard mee maken. Teken zelf de halter, een oog en mond en klaar is je paard van sinterklaas.
Als je huidskleur verf op het voetje van je baby doet dan kan je daar mee sinterklaas maken. Maak van rood papier met geel een mijter en teken er nog een gezichtje op.

Verven

Een pietje maak je van een handafdruk. Kies een kleur voor het gezicht voor je pietje. Voor de vingers gebruik je een andere kleur. Stempel dit ook op een vel papier. Maak daarna een pietenmuts en teken het gezicht van de piet erop. Superleuk resultaat en je hebt een echt knutselwerk gemaakt met je baby.

Scheerschuim

Wat ook leuk is met wat oudere Baby’s is met scheerschuim spelen. Print een plaatje van sinterklaas uit en lamineer deze. Zorg dat je alle tijd hebt om bij je baby te blijven zitten. Zo kan je zorgen dat er niks in de mond van je baby gaat. Spuit scheerschuim op je sinterklaas en laat je baby hier heerlijk mee spelen.

 

Nazorg

Wel is het handig om alvast van te voren een washandje en een schaaltje water klaar te leggen. Wellicht je telefoon binnen handbereik om dit moment vast te leggen en het gezicht van je kleintje vast kan leggen. Dit is puur ontdekken, goed voor de ontwikkeling en genieten voor je kind.

Meer over ons

KDV Suusje - Els

Meer blogs

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina