• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Koningsdag 2020

22 April 2020

Nu midden in april met al dit zonnige weer, staat ook Koningsdag alweer op ons te wachten.
Dit jaar zal een Koningsdag worden als nooit tevoren. Geen uitgebreid feest, geen rommelmarkten om te bezoeken, geen optredens om te gaan bekijken.. en misschien komt er zelfs wel helemaal geen Koningsdag. Het is allemaal nog wat onzeker.

Koningsdag - KDV Suusje

Maar is het juist niet leuk om juist nu het toch een beetje door te laten gaan. En de focus te gaan leggen op wat we juist wél kunnen in plaats van wat er allemaal niet kan. De kinderen hebben nu allemaal oorspronkelijk Meivakantie en dat betekend vaak ook wel wat extra tijd voor leuke dingen.
Terwijl we allemaal op onze eigen manier zo hard ons best doen om de kinderen thuis toch bij te leren, leuke dingen te doen en lekker buiten te spelen. Is het juist ook wel leuk om toch iets te hebben om een beetje naar uit te kunnen kijken.

Dus leek het mij leuk om wat tips met jullie te delen, om toch een beetje Koningsdag te vieren, lekker thuis geheel in quarantaine stijl!

Als eerste kijk of je nog wat leuks thuis hebt liggen qua kleding of accessoires in de Nederlandse kleuren oranje, rood, wit & blauw. Vaak heb je vast nog wel wat liggen van voorgaande jaren. En kleed je aan zoals je normaal er ook op uit zou gaan met Koningsdag.
Mocht je nog wat schmink in de buurt hebben is het natuurlijk ook leuk om bijvoorbeeld de Nederlandse vlag op je wangen te schminken.

 

KDV Suusje

Oud-Hollandse spelletjes

Oud-Hollandse spelletjes doen het ook nog steeds altijd erg goed en de meeste zijn ook niet perse weer gerelateerd want zeg nou zelf in Nederland is niets zo veranderlijk als het weer. En is het vaak de laatste jaren niet al te best op onze Koningsdag. Maar laar dat de pret niet drukken, want er zijn genoeg leuke spelletjes die je binnen en buiten kunt doen!

Koekhappen
Benodigdheden: ontbijtkoek en draad. Rijg de plaken aan het draad en hang het op hoogte zodat iedereen erbij kan. Je kunt het tegelijk doen of om beurten. Met de handen op de rug probeer je zo snel mogelijk de koek eraf te eten.

Spijkerpoepen
benodigdheden: een spijker, draad en een lege fles om vaas. Maak aan het uiteinde van de draad de spijker vast en knoop de draad om je middel. Zorg dat de spijker aan je rugzijde zit en onder je billen uitkomt. Probeer nu de spijker al hurkend in de opening van de fles of vaas te krijgen.

Flessen voetbal
benodigdheden: 6 lege flessen en een voetbal. Vorm een driehoek van de flessen drie achter, twee in het midden en 1 voorop en probeer de flessen van een afstandje om te schoppen met de bal. Mocht het lekker weer zijn kun je de flessen nog vullen met water.

Blik gooien
benodigdheden: Blikken en een zachte bal. Nu iedereen toch zo aan het hamsteren is geweest in de supermarkten heb je misschien al aardig wat lege soep en groenten blikken kunnen verzamelen;) stapel deze op en probeer ze om te gooien van een afstandje. Mocht je het echt nog wat leuker willen maken kun je misschien ook samen met je kind de blikken eerst versieren en er punten van 1 t/m 3 opschrijven.

Eier lopen
Benodigdheden: Eieren (gezien de leeftijd het liefste gekookt) en lepels en eventueel schilderstape. Leg het ei op de lepen en stop het uiteinde in je mond of hand en probeer zo naar de andere kant van de kamer/ tuin te lopen. Om het nog wat moeilijker te maken kun je ook nog een lijn op de grond tapen.

Stoelendans
benodigdheden: Stoelen of krukjes en een radio die je op pauze kunt zetten. Zet de stoelen in een kring of met de ruggen tegen elkaar start de muziek
en dansen maar! Als de muziek stil valt ga dan zo snel mogelijk op een
stoeltje zitten anders ben je af!

Meer over ons

KDV Suusje

Naar het team

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina