De één gruwelt van spruiten, de ander trekt de neus op zodra de bloemkool wordt opgeschept. Er zijn een aantal gerechten/snacks die bijna iedereen lust. We hebben voor jullie gezonde(re) varianten op een rijtje gezet.
Lekker en toch gezond!
Frietjes
Groentefriet smaakt net zo lekker als gewone. Een stuk gezonder! Mayonaise is tegenwoordig suikervrij en met minder vet te krijgen. Ketchup is al vetvrij en gelukkig óók suikervrij te krijgen.
Wraps
Groentewraps besmeren met haverspread of een smeerkaas naar keuze. Beleggen met rucola, plakjes (vega/vegan) worst, gesnipperd uitje en verse bieslooksprietjes. Oprollen en de koelkast in. Zodra je het serveren wil snij je je porties. Superlekker!
Appeltje Pindakaas
Een gezonde upgrade van een doodnormale appel. Snijd de appel in dunne partjes en dan lekker dippen in de pindakaas. Vitamines én gezonde vetjes!
Broodje Knakworst
Een volkorenbroodje met magere óf vegetarische knakworsten… nét zo lekker & makkelijk! Als je het broodje verder versiert met plakjes (vegan) kaas en rozijntjes dan heb je een ‘Hotdog’ 😉
Toastjes
Vervang een toastje eens met een schijfje komkommer. Roomkaas of een andere spread erop met evt. een stukje zalm, dille, carpaccio of cherry tomaatjes. Mjammie!
Bezemsteeltjes
Een simpele en leuke snack. Zeker tijdens een tropische zomer bij een picknick. Pepsels met een stukje kaas… hartig en ietwat zout.
Pannenkoeken
Kant & klare of zelfgebakken pannenkoek oprollen en icm met aardbeien maak je er een vullende frisse snack van. Wie lust dit nou niet?
Popcorn
gepofte maïs bevat relatief weinig suiker en veel vezels. Laat de poedersuiker of het zout eens staan en strooi er fruitpoeder overheen! En het ziet er nog eens feestelijk uit ook!
Chips
Groente-, appel- of bananenchips om maar iets te noemen. Makkelijk zelf te maken. Alles in plakjes, voorzien van een dun laagje kokosolie, 25 minuutjes de oven in (240 graden).
Eet smakelijk allemaal!