• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Let’s go potty

6 May 2020
Zindelijkheid training - KDV Suusje

Alhoewel onze oudste eigenlijk niet echt een zindelijkheidstraining nodig had, zij was met 2,5 jaar binnen een paar weekjes zonder al te veel moeite ‘plotsklaps’ zindelijk. Zo fijn was dat en lekker snel uit de luiers. Vergis je niet ik had altijd een goed gevulde reserve tas mee, just in case.. Je kunt beter maar goed voorbereid zijn. En dat ben ik nog al graag;) Maar die bleef vaak on aangeraakt..

Gok ik dat ik dat ik nu een zwaardere kluif op mijn bord heb liggen. Zus en broer verschillen nog al eens in karakter en dat het een (lees eigenwijs) jongetje is. Kan ook nog al wat schelen. Dus voorzie ik deze keer iets meer beren op de weg. Helemaal niet erg we hebben nog tijd zijn genoeg. Hij is immer pas ook net 2,5 jaar oud.

Op de peutergroep wordt er regelmatig om zindelijkheid tips gevraagd en ik ken ze dan ook allemaal al te goed. Maar goed in de praktijk gaat het vaak toch net iets anders dan in de theorie geschreven staat.

En ondanks dat we hier thuis nu weer op de leeftijd van 2,5 jaar zitten is het absoluut geen must om nu alweer zindelijk te worden. De interesse is er nog niet echt. Maar door de extra vrije tijd, extra aandacht en het mooie lente weer is het toch een hele mooie kans om met beide handen het oefenen aan te grijpen!

Dus hier gaat dat potje van zolder, de laag stof eraf, stickerkaart klaar en beginnen maar!

Mochten jullie het leuk vinden, dan zal ik de volgende keer nog wat tips met jullie delen over het zindelijk worden!

Liefs Kelly

Meer over ons

KDV Suusje

Pedagogische beleid

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina