• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Lockdown nummer 2

28 December 2020
KDV Suusje - Saskia

Here wo go again

Daar gaan we weer, Lock down nummer 2 is aangekondigd in ons land. En eerlijk is eerlijk ik had hem niet meteen aan zien komen. Dat de maatregelen wat aangescherpt zouden gaan worden, oké maar ook meteen weer terug naar dezelfde Lock down als in het voorjaar.. Dat valt toch even vies tegen!

Dat betekent dus ook dat de meeste van ons weer zijn gevraagd om thuis te gaan werken. Nu hebben we inmiddels wat ervaring van de vorige Lock down en het thuiswerken met je kids. Maar dat wil niet zeggen dat de uitdaging niet minder groot is. Thuiswerken met jonge kinderen kan gewoon echt pittig zijn. Zij vragen veel om aandacht en hebben ook nog veel verzorging nodig. En daarom is die uitdaging nu misschien zelfs wel groter.

Ik heb voor jullie wat tips en tricks op een rijtje gezet om deze komende tijd voor jullie misschien wat aangenamer te kunnen maken!

Tip 1:
Accepteer de situatie, een positieve mindset scheelt al zoveel. Ja, het is lastig. Maar met de schouders eronder komen we er wel!

Tip 2:
Maak afspraken met je partner, wie neemt wat op zich? En maak afspraken met je peuter.

Tip 3:
Maak een planning voor jezelf en je peuter. De peuter is natuurlijk gewend om een bepaald dagritme te volgen en probeer daarom ook een ritme in jullie dag te houden. Structuur is goed en dat hebben ze vaak ook nog echt nodig. Ontbijten, vrij spelen of even in de tuin spelen. Samen een spelletje of even aan een activiteit werken en dan kun je zelf weer even verder. Gaat je peuter nog naar bed tussen de middag? Pak dan die tijd even om het werk te doen waarbij je geen afleiding kunt gebruiken of benut juist die tijd even voor jezelf! Zeker zo belangrijk.
Mocht het voor jullie makkelijker zijn kun je hierbij ook gebruik maken van onze dagritme kaarten die wij ook dagelijks op de groep gebruiken!
(link)

Tip 4:
Is het haalbaar, verschuif je werk uren dan wat.

Tip 5:
Herinner je peuter aan de regeltjes van thuis of de regeltjes van de groep.
Bijvoorbeeld ; het op je beurt wachten, niet rennen binnen, lief zijn voor elkaar, handen wassen na het plassen, speelgoed opruimen als je er mee hebt gespeeld etc.

Tip 6: Laat je peuter leuke dingen doen! We zijn wat weer gebonden op het moment aangezien we in het winterseizoen zitten. Maar ga eropuit naar het bos, speeltuin of het park. Ga wandelen en doe een speurtocht. Ga thuis lekker samen bakken of houd een film middagje met zelf gepopte popcorn!
Ook via onze app sturen wij je regelmatig leuke activiteiten door om eventueel thuis te doen. Verder vind je veel leuke tips op onze facebook pagina en op www.go-kids.nl/eindhoven.

Tip 7: ga opzoek naar leerzame websites, online kun je zoveel vinden! Educatieve filmpjes, voorleesverhaaltjes. Ontzettend leuk én leerzaam! You name it and google find it!

Tip 8 : Laat het los! Is het huis wat rommeliger, zit je peuter de hele dag in zijn of haar pyjama helemaal niet erg! We werken nu allemaal thuis en mogen nergens heen dus niemand die het ziet???? Ondanks deze lastige tijd moet we er ook gewoon het beste van maken en zo fijn mogelijk. We willen allemaal ondanks alles ook nog terugkijken op de dingen die wel fijn waren tijdens corona. De extra qualititime!

Liefs Kelly

Meer over ons

KDV Suusje

Meer activiteiten

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina