• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Onze huiskamers

14 February 2022
KDV Suusje

Bij ons dagverblijf spelen de kinderen binnen huiskamers. Dit is een van de dingen die ons uniek maakt. Maar wat betekenen die huiskamers nu en hoe zien deze eruit? We laten het graag aan je zien.

Onze baby en dreumes groepen

Twee baby- en dreumesgroepen bestaande uit 10 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 2 jaar. Kenmerkend voor de aanpak binnen deze huiskamers zijn de rust, veiligheid en regelmaat voor je kindje. Om hieraan te voldoen, hanteren we het dagritme dat je kind thuis gewend is. Vanzelfsprekend kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht binnen het groepsverband.

Onze peutergroepen

Twee peutergroepen bestaande uit 16 kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar. In de peutergroep staan verschillende activiteiten op het programma. De activiteiten voeren we in groepsverband of in kleine groepjes uit. Buiten de vaste activiteiten is er volop gelegenheid tot vrij spel. Je kind ontdekt zo met wie het graag speelt en welke materialen favoriet zijn. Onze peuters eten samen, verdeeld over twee kleine groepen en op vaste tijdstippen.

Stamgroepen

Alle kinderen hebben bij ons vaste stamgroepen, zoals beschreven staat. Helaas is het niet altijd haalbaar om de vaste stamgroepen te draaien. Denk aan ziekte van kinderen, vakanties en minder druk bezette dagdelen. Wanneer wij onvolledige bezetting hebben vangen wij de kinderen op in samengestelde groepen. Daarbij wordt gekeken naar leeftijd en ontwikkeling. Het heeft altijd onze prioriteit om gelijkwaardige leeftijdsgroepen te combineren. Ouders worden hierover geïnformeerd bij de aanvang van de opvangdag.

Bij vakantieperiode ontvangen ouders hier eerder bericht over. Door de kleinschaligheid van Suusje zijn kinderen vertrouwd met alle pedagogisch medewerkers, kinderen en huiskamers. Het belang van het individuele kind staat ten alle tijden bij ons voorop.

Je bent meer dan welkom!

Zou jij onze dagopvang graag eens van binnen willen bekijken? Dan nodigen we je graag uit. Je bent meer dan welkom voor een rondleiding. Heb je nog verder nog vragen over onze huiskamers? Voel je ook dan alsjeblieft zo vrij om contact met ons op te nemen.

Meer over ons

KDV Suusje

Naar het team

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina