• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Op naar het speelbos!

26 April 2021
KDV Suusje

Hallo lieve allemaal,

Normaal als we met het gezin vakantie hebben maken we allerlei leuke uitstapjes en doen we eigenlijk zoveel mogelijk. Dus het doel voor deze vakantie is samenzijn, genieten en zo veel mogelijk leuke dingen doen! Zelf ben ik helemaal geen fanatieke bos bezoeker, om het maar even zo te noemen???? Maar goed het is gewoon echt heel fijn en belangrijk om er lekker tussenuit te gaan. De tips zijn allerlei leuke speelbossen of speelplekken in Noord-Brabant en de toegang is overal gratis!

1) Speelbos de Kemmer in Oirschot
In speelbos de Kemmer kun je heerlijk, klimmen, klauteren, wandelen én dieren ontdekken! Kun jij ook Dalia de raaf ontdekken? Deze is uit hout gesneden en ergens in de hoge bomen te vinden! Het speelbos vind je naast de snelweg en achter het zwembad! En ondanks dat het zo dicht bij de snelweg is, is het toch heerlijk rustig wandelen! De speeltoestellen zijn wel wat aan de moeilijke kant met wat hulp van de papa’s en mama’s prima te doen! Halverwege kun je ervoor kiezen om de route nog verder te volgen of het laatste stukje af te snijden. Bij ons was de korte route voor de jongste al lang genoeg!

2) Het Koning Kyrie avonturen pad in Hoogeloon
Het koning Kyrie pad, is een avonturen pad gebaseerd op de mythe van de kabouterkoning, Koning Kyrie! Een leuk kabouterpad voor kinderen van alle leeftijden!

KDV Suusje

3) ’t Boshuys in Best
‘T Boshuys in Best is een heerlijke plek aan het bosgebied de Sonse heide, normaal kun je hier heerlijk genieten van een hapje en een drankje tot een high tea en diner. Binnen is er een speelkamer voor de kids en buiten een natuur speeltuin., museum én natuurlijk het bosgebied de Sonse Heide. Helaas is dit nu gesloten maar desondanks kun je hier het bos ingaan voor een heerlijke wandeling!

Én iedere zaterdag en zondag opent ’t Boshuys de luiken van de gezellige huisjes. Je kunt er genieten van de heerlijke sfeer, gezelligheid, heerlijke to go lekkernijen voor tijdens een ontspannen boswandeling en lekkere producten voor thuis. De huisjes zijn ieder weekend geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

4) Avonturenpad Dokus de das in Schaijk
Het is even een stukje rijden, maar de moeite meer dan waard! Aan de mond van het bos bevindt zich een bol waar je aan moet draaien om het verhaal van Dokus de Das te beluisteren. Het bos is namelijk betoverd! Via een lang wandelpad van ongeveer 1,5 km kom je gaandeweg allerlei natuurlijke speeltoestellen/ parcours tegen. Waar de kids zich helemaal uit kunnen leven! Aanrader dus!

5) Meneer van Eijk in Oisterwijk
Midden in de bossen van natuurgebied ‘De Kampina’ bevindt zich restaurant/ hotel meneer van Eijk. Ze hebben een bar die iedere dag geopend is van 11:00-17:00 uur waar je allerlei to go producten kunt halen, er is een winterbingo in de koudere tijden. Voor een speurtocht in het bos kun je hier ook terecht én je kunt er stokjes marshmallow stokjes branden boven het vuur. Meer gezelligheid kun je niet krijgen denk ik zo!

6) Speelbos Gilze in Gilze
Een speelbos voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar, bedacht door vrijwilligers In het bos zijn spelelementen gerealiseerd, met bewegen, sport en spel enerzijds en natuurbeleving en –educatie anderzijds als uitgangspunten. De rode draad in het bos is de mysterieuze en verlegen REUZIN. Ze laat zich niet graag zien, maar laat wel sporen na. Ze vermaakt de kinderen graag met extra spelsuggesties en uitdagende vragen.
Wil je er dus even net wat meer uit halen, ben je hier aan het juiste adres!

7) Kabouterpad in Eersel
Normaal is er bij de receptie van recreatiepark terspegelt onder betaling van een borg een kaboutertasje te verkrijgen. Waarin o.a. een pakje drinken en een koekje, een boekje met verhaaltjes en opdrachten en kaboutermuts in zit. Maar ook zonder tasje kun je dit kabouterpad prima lopen. Neem een kijkje bij de kabouterhuisjes, help mee de hutten verder af bouwen en neem je eigen lunch mee om te lunchen aan de kaboutertafel in het bos!

8) Speelnatuur van OERRR
Die bevind zich op allerlei plekken in Nederland, maar de dichtstbijzijnde voor ons is in Oisterwijk.
Een speelbos midden in de natuur waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven en ravotten! Voor kinderen tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak en een boomstammenpaadje. Maar samen met papa of mama kun je misschien ook wel het grote parcours doen.. Ook is er een speurtocht te verkrijgen. Tip van flip, neem wat extra kleding mee en handdoeken mocht je erg vies of wat nat worden????

Let op, dit is wel betaald! Kinderen vanaf 2 jaar betalen 1,50 pp

9) Natuurspeeltuin In de nieuwe wijk Dijkstraten in Best.
Aan de rand van een nieuwe wijk in Best hebben ze een natuurspeeltuin gebouwd. Een flinke speeltuin die opgesplitst wordt door huizen, maar via de achterkant gewoon te belopen is van de ene naar de andere kant. Van een zandbak met speelhuis voor de kleintjes tot een klimparcour. Doordat het zo ruim opgezet is, is het ook goed te doen om afstand te bewaren. De keren dat wij hier waren was het erg rustig, maar dat is alweer eventjes geleden.

10) de Hazewinkel in Veldhoven
Daar is ‘ie’ dan last but not least, de Hazewinkel. Het is en blijft een leuk uitstapje met de grote natuurspeeltuin en sommige ouderwetse speeltoestellen. Onze kinderen gaan hier altijd graag naartoe, tegenwoordig dan want als ik een jaar geleden zei kom we gaan naar de Hazewinkel, konden ze het nog niet linken aan de Kinderboerderij maar dachten ze dat we wéér naar een winkel gingen???? Uiteindelijk dus met veel plezier, picknick spulletjes én een zak oud brood mee voor de bambi’s ! Tja, we weten allemaal dat het herten zijn, maar sinds de film Bambi heten ze bij ons ook gewoon zo!

Heel veel speel, klim en ravot plezier met deze tips!
Ik zeg oude broek en laarzen aan en let’s go! En niet vergeten te genieten!

Liefs Kelly

Meer over ons

KDV Suusje

Meer activiteiten

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina