• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Puur de natuur

27 February 2023
KDV Suusje

Langzaam maar zeker Heerlijk de lente, we gaan massaal met zijn alle lekker naar buiten en genieten van de bossen. De bossen die vol staan met Eiken- en Dennenprocessierupsen.
Eiken en Dennenprocessierups geven ieder jaar weer een plaag. Maar wat doet die plaag precies en waarom is het zo belangrijk om je kind even goed te onderzoeken na een bezoek aan de bossen?

  • De haartjes van de eiken en Dennenprocessierups kan een flinke jeuk veroorzaken door het achterlaten van loszittende haartjes. Verwijder deze eerst wanneer je jouw kind behandelen. Deze kun je verwijderen door het gebruiken van plakband of een kledingroller. Alle loszittende haartjes plakken dan aan de plakzijden en niet meer aan je lichaam.
  • Trek de kleding uit; Doe een shirt niet uit door het kledingstuk over het hoofd te trekken. De haartjes kunnen in het gezicht komen van je kind. Je kunt beter het kledingstuk doormidden knippen zodat de ogen, mond en oren veilig blijven.
  • Daarna mag je kind het lichaamsdeel af laten koelen met koud/lauw water, zodat de jeuk afneemt.
  • Smeer het daarna in met Calendula, Bepanthen of een menthol poeder. Blijft de jeuk aanhouden? Smeer het lichaamsdeel dan nog eens in.

Dan heb je nog die verschrikkelijke pretbedervers de Teek

Een teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Indien je kind buiten is geweest, buiten of gewoon het park, controleer altijd op de vochtige en warme plekken. Knieholten, liesstreek, bilspleet, achter de oren en in de haren.

In de winkel heb je speciale tekentangetjes die je kunt helpen bij het verwijderen van de teek. Heb je deze niet in huis, gebruik dan een pincet en verwijder de teek.
Maak altijd een foto van de plek waar de teek heeft gezeten, zodat je kunt controleren of de plek groter of roder wordt en je de datum altijd gemakkelijk kan achterhalen. Ook moet je goed in de gaten houden of er rode kringen om de teekplaats of koorts, neem dan direct contact op met de huisarts. Je krijgt dan een antibiotica voorgeschreven.

 

Heb jij verder nog vragen of wil jij meer weten over dit onderwerp? Wij  organiseren gratis Live events Kinder EHBO.
Deze onderwerpen komen daar aanbod.
Klik onderaan deze pagina op evenementen en schrijf je direct in voor ons volgende evenement.

Liefs Laura

Meer over ons

Boter blog - KDV Suusje

Naar de evenementen

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina