• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Vervolg blog; Knutselen met je baby voor Kerstmis

11 December 2022

Hoe leuk is het om je baby te zien genieten van nieuwe voorwerpen en structuren. Er is zo ontzettend veel te ontdekken. Voor een baby is het goed om de verschillende materialen te ontdekken. Denk hierbij aan verf, plakken met papier of met watjes en met scheerschuim spelen. Laat je baby lekker ontdekken en ervaren. Na het succes van onze vorige knutsel blog, geven we weer wat leuke ideetjes deze keer met thema Kerstmis.

Zelf kerstkaarten maken.

Als je groene verf op de voetjes van je baby doet en deze stempel je op zijn kop af op een kaart. Teken er zelf een rood touwtje met een strikje aan. Schrijf er de tekst; ‘kiss me under the mistletoe’
en je kerstkaart is klaar.

knutselen kerstmis - kdv Suusje

Kerst-slinger of ornament voor in de boom

Maak een kerstboom met de hand van je baby. Als de verf nog nat is strooi je er wat glitters op een boomstam teken je eronder aan en een ster als piek en je kerstboom is klaar. Je kunt hem versturen als kerstkaart, maar je kunt er natuurlijk ook een klein gaatje inmaken en hier een mooie sierlijke slinger of kerstboom ornament van maken.

knutselen kerstmis - kdv Suusje

Let it Snow!

Wat ook leuk is om te doen met je oudere baby is binnenspelen met sneeuw. Vaak vinden baby’s het buiten te koud om in de sneeuw te spelen. Dan is het na een paar minuten al klaar met de pret. Wat je zou kunnen doen, is een bak met sneeuw naar binnen pakken en er daar mee gaan spelen.

Op een originele manier, optimaal genieten van en voor je kind. De mogelijkheid krijgen om te ontdekken en daarna weer lekker warmen kleertjes aan en genieten van de warmte binnen.

Fijne kerstdagen allemaal!

Meer over ons

Melanie - KDV Suusje

Meer activiteiten

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina