• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Voorbereiden op wat komen gaat

14 September 2020
Voorbereiden - KDV Suusje

Je wil je zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van jullie kleintje. Van de bevalling tot het kamertje, van de kleding tot je partner, alles moet ‘tiptop’ staan zodat jullie kunnen starten als top ouders en jullie kleintje niets te kort komt.

Er is alleen één maar, want kun je jezelf wel volledig voorbereiden op wat er komen gaat?

De zwangerschap
Er zijn vrouwen die ‘met twee vingers in hun neus’ de zwangerschap doorlopen en er zijn vrouwen die met een emmer naast hun de zwangerschap moeten doorstaan. Laat daarbij de mama’s niet vergeten die lichamelijke klachten krijgen door de zwangerschap. Ieder zwangerschap is anders vergeet dat niet

Bevalling
De bevalling is precies hetzelfde verhaal. Oneindig veel gevoelens, ervaringen, emoties en manieren om geboren te worden. Want net als de zwangerschap, verloopt ook iedere bevalling anders. Van baby’s die zich te vroeg melden en naar de couveuse moeten, tot kinderen die langer blijven zitten. Baby’s die met de keizersnee geboren worden of met de vacuümpomp. Bevalling die binnen 6 uur klaar zijn of bevallingen die 24 uur of zelfs langer duren. Het is allemaal mogelijk!
Natuurlijk wil je je daarop voorbereiden, maar het gaat toch gebeuren, zoals het gaat gebeuren. Hier heb je géén invloed op. Je hebt enkel invloed op jezelf.

Ons advies?

  • Bespreek jouw specifieke wensen en geboorte plan met de verloskundige en je partner. Zodat iedereen weet wat de wensen zijn.
  • Zorg goed voor je gezondheid, niemand anders zorgt voor jouw of je gezondheid. Dit is jouw verantwoording. Ook tijdens de zwangerschap, probeer zo gezond mogelijk te eten en te leven, niet alleen jij, maar ook jouw kindje geniet hiervan.
  • Blijf in beweging. Je hoeft niet je uit te sloven tijdens een bootcamp of tot je grens te gaan. Maar je kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon iedere dag minimaal een half uur te bewegen. Lekker op de fiets, stuk wandelen noem het maar op.
  • Vluchttas. Het is fijn om een vluchttas klaar te zetten, zodat je tijdens het moment dat de bevalling begint, niets meer hoeft te pakken maar dat je direct alles bij elkaar heft en gewoon kunt gaan.
  • Lees boeken, formulieren of kijk bevallingsfilmpjes om te zien hoe er een bevalling uit zou kunnen zien. Niet altijd fijn om te zien, maar wel goed! Je ziet en leest dan wat je kunt doen, hoe je kunt luisteren naar je lichaam, hoe je straks moet persen en misschien zie je op de film juist wel, hoe vooral niet.

En tot slot, wens ik je alle succes en sterkte tijdens de bevalling. Een bevalling is nooit fijn en altijd pijnlijk. Maar uiteindelijk, hoe cliché het ook is en blijft, het is absoluut de moeite waard.

Liefs Laura

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina