• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

We snappen dat het wennen is

14 March 2022

Het enige wat wij als voorwaarde stellen aan het wennen, is dat u en uw kindje komen wennen op de dagdelen dat u ook gebruik gaat maken van onze opvang. Dit zodat jij en jouw kindje kennis kunnen maken met de vaste vertrouwde pedagogische medewerkers (pm-ers) van de eigen huiskamer en ook de kinderen die op die dagdelen in de huiskamer aanwezig zijn.

Stap voor stap bouwen wij aan een vertrouwensband tussen pedagogisch medewerksters , ouders en kinderen. Het intakegesprek vormt hierin een belangrijke schakel. Wij nodigen je een maand voor de ingangsdatum van de opvang uit voor een intakegesprek.

KDV Suusje

Wensen kenbaar maken met een intake

Vier weken voordat de opvang van start gaat ontvangt u een uitnodiging voor het intake gesprek. Deze uitnodiging ontvangt u telefonisch of via de mail. Het intake gesprek bestaat uit twee delen.

Tijdens het eerste deel hebt u een gesprek samen met Susanne. Zij geeft u alle uitleg over het kinderdagverblijf, het beleid, en onze huiskamers. Waarna zij u vragen zal stellen over uw kindje. U hebt alle tijd en ruimte om alles te vertellen over uw kindje wat voor ons belangrijk is om te weten. Denk hierbij aan het voedingsschema, slaapritme, troosten, eventuele medische bijzonderheden, et cetera.

Tijdens dit uitgebreide gesprek ontvang je tekst en uitleg over de opvang en de organisatie. Er is gelegenheid om je individuele wensen als ouder kenbaar maken. Deze wensen noteren we in de zogenoemde persoonlijke ontwikkelingsmap van je kind. Je maakt kennis met de pedagogisch medewerksters én de mentor die voor je kind gaan zorgen.

Wij begrijpen dat het overdragen van de zorg van je kindje een hele stap is. Daarom bieden wij altijd de gelegenheid om mee te kijken in een van onze huiskamers. Ons wenbeleid is breed en biedt voldoende mogelijkheden om ons goed te leren kennen. Om de kwaliteit van de zorg op de groepen te kunnen waarborgen hanteren wij vaste tijden om rondleidingen en wenmomenten in te plannen in de eerste week van iedere maand tussen 9.30 en 16.00 uur.

Na het intake gesprek gaan Jill of Melanie samen met u naar de huiskamer waar uw kindje in is geplaatst en ook stellen wij u voor aan alle pm-ers van alle huiskamers, zodat u alle pm-ers kent. In de huiskamer waar uw kindje in is geplaatst, laat Susanne u zien waar u alle spulletjes van uw kindje kunt opbergen.

Ook nemen wij een kijkje in de slaapruimte, zodat u ziet waar uw kindje zal gaan slapen tijdens de opvang. En misschien wel het allerbelangrijkste, we maken samen met jullie afspraken voor het wennen.

Het wennen voor jullie en jullie kindje, vinden wij belangrijk. Tenslotte gaan jullie, jullie kindje wegbrengen naar mensen die jullie nog helemaal niet kennen. Daarom mag u het wennen zelf inrichten, op de manier waar u zichzelf prettig bij voelt.

Wilt u een hele dag meekijken in onze huiskamer, dan kan en mag dat. Wilt u een kop koffie drinken en daarna weer samen met uw kindje gaan, ook dat mag. Wij geven u minimaal vier weken de tijd en de ruimte om zelf het wennen samen met uw kindje in te delen. Het is geheel aan u hoe u het wennen vorm wenst te geven. Het enige wat wij als voorwaarde stellen aan het wennen, is dat u en uw kindje komen wennen op de dagdelen dat u ook gebruik gaat maken van onze opvang. Dit zodat u en uw kindje kennis kunnen maken met de vaste vertrouwde pm-ers van de eigen huiskamer en ook de kinderen die op die dagdelen in de huiskamer aanwezig zijn.

Voor onze pm-ers is het wennen ook een prettig en belangrijk moment. Ook zij kunnen dan u en uw kindje leren kennen, vanaf dit moment wordt de start gemaakt van het opbouwen van de vertrouwensband met u en uw kindje en de eigen vaste pm-er.

Meer over ons

KDV Suusje

Meer over de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Plan een rondleiding

Bekijk pagina