Huiskamers met horizontale groepen
bij Kinderdagverblijf Suusje

Bij kinderdagverblijf Suusje stellen we het kind centraal. Daarom werken we per dagdeel met 5 horizontale groepen verdeeld over onze huiskamers. Baby’s en peuters verschillen wezenlijk van elkaar en wij vinden het belangrijk dat jouw kindje de aandacht en uitdaging krijgt die past bij de leeftijd.

Huiskamers Suusje & Toosje

Baby & dreumes (6 weken - 2 jaar)

Twee baby- en dreumesgroepen bestaande uit 16 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 2 jaar. Onze voorkeur gaat echter uit naar kleinere groepen. Afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen werken er 3 of 4 leidsters binnen de Huiskamers van Suusje, Toosje en Loesje.

Kenmerkend voor de aanpak binnen deze huiskamers zijn de rust, veiligheid en regelmaat voor je kindje. Om hieraan te voldoen, hanteren we het dagritme dat je kind thuis gewend is. Vanzelfsprekend kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht binnen het groepsverband.

Babygroep

6 weken tot 2 jaar

Babygroep

6 weken tot 2 jaar

Huiskamers Keesje & Baasje

Peuters (2 - 4 jaar)

Twee peutergroepen bestaande uit 16 kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar. In de peutergroep staan verschillende activiteiten op het programma. De activiteiten voeren we in groepsverband of in kleine groepjes uit. Buiten de vaste activiteiten is er volop gelegenheid tot vrij spel. Je kind ontdekt zo met wie het graag speelt en welke materialen favoriet zijn. Onze peuters eten samen, verdeeld over twee kleine groepen en op vaste tijdstippen.

Peutergroep

2 t/m 4 jaar

Peutergroep

2 t/m 4 jaar

Stamgroepen en het samenvoegen van groepen

Alle kinderen hebben bij ons vaste stamgroepen, zoals beschreven staat. Helaas is het niet altijd haalbaar om de vaste stamgroepen te draaien. Denk aan ziekte van kinderen, vakanties en minder druk bezette dagdelen. Wanneer wij onvolledige bezetting hebben vangen wij de kinderen op in samengestelde groepen. Daarbij wordt gekeken naar leeftijd en ontwikkeling. Het heeft altijd onze prioriteit om gelijkwaardige leeftijdsgroepen te combineren. Ouders worden hierover geïnformeerd bij de aanvang van de opvangdag.

Bij vakantieperiode ontvangen ouders hier eerder bericht over. Door de kleinschaligheid van Suusje zijn kinderen vertrouwd met alle pedagogisch medewerkers, kinderen en huiskamers. Het belang van het individuele kind staat ten alle tijden bij ons voorop.

Recensies van andere ouders over Kinderdagverblijf Suusje

"Je hebt een top team Susanne én ik ben blij dat wij voor Kinderdagverblijf Suusje hebben gekozen"

Kim

"Zo ontroerend dat vreemden meteen zo ontzettend lief en zorgzaam met je kind omgaan."

Sabien & Tanja

"Super bedankt voor de leuke verjaardagskaart voor ons zoontje."

Rachella

“Een garantie dat je je kind(eren) zonder zorgen kunt achterlaten.”

Familie Van HoofOuders van Lois (3) en Duuk (0)

Schrijf je kind nu in bij Kinderdagverblijf Suusje Veldhoven

Mail KDV Suusje