Huiskamers Suusje en Toosje

Bij kinderdagverblijf Suusje hebben wij twee huiskamers voor de kindjes van 6 weken tot 2 jaar t.w. Suusje & Toosje. Deze twee huiskamers zijn qua werkwijze identiek aan elkaar.

Dagindeling Suusje & Toosje: babygroepen 0-2 jaar

Binnen de huiskamers voor de allerkleinste kindjes tot twee jaar, werken wij  met vaste vertrouwde pm-ers waar jullie als ouders én jullie kindje een echte vertrouwensband mee kunnen opbouwen. Ieder kindje heeft ook zijn eigen vaste mentor. De mentor is het vaste aanspreekpunt voor jullie als ouders. Ook volgt de mentor jullie kindje in zijn ontwikkeling en zal zij met jullie kindje samen wennen bij de start van de opvang. Want daar hechten wij veel waarde aan. Baby’s ontwikkelen het eerste jaar enorm snel, er veranderd veel in het dagritme van jullie kindje. Daarom is het dagritme van jullie kindje thuis ook het dagritme wat wij in onze huiskamers van Suusje & Toosje hanteren voor jullie kindje. Ook wanneer jullie kindje thuis (nog) geen ritme heeft, gaan wij daar flexibel mee om en denken wij graag met jullie mee.

Borstvoeding

Geef jij jouw baby borstvoeding? Ook daar houden wij rekening mee en kun je de afgekolfde voeding mee brengen of je komt je kindje bij ons voeden. Het is jullie baby én daar gaan wij vanuit vertrouwen en respect mee om. Wij vervullen een adviserende rol waar jullie daar behoefte aan hebben en luisteren naar jullie wensen. Uiteraard wel binnen de kaders en mogelijkheden van de groepen.

Persoonlijke aandacht voor de baby’s in de huiskamers Suusje & Toosje  van groot belang. Zodat wij een hechte band kunnen opbouwen met jullie kindje en zij met ons.

Spelmaterialen

Wij bieden de baby’s spelmaterialen aan maar letten daarbij wel op de rust en de behoeften van het kind. Een baby heeft niet altijd prikkels nodig om tot een goede ontwikkeling te komen. Wij geven de kinderen ruimte voor spel en zelf ontdekking. Bij het brengen zitten de pm-ers op de grond, zodat zij direct contact kunnen maken met jullie kindje.

Persoonlijke uitwisseling

Er is altijd tijd voor een persoonlijke uitwisseling met de ouders, zodat zij kunnen vertellen wat de bijzonderheden zijn en hoe de afgelopen nacht is verlopen, of er nog wijzigingen in het ritme zijn. En ook bij het ophalen is er tijd voor een persoonlijke uitwisseling met de eigen vaste pm-ers in de eigen huiskamer.

De pm-ers nemen samen met het kindje afscheid van de ouder en indien nodig wordt dit gedaan met spelmaterialen of troost door middel van een vertrouwde knuffel of speen.

Pedagogisch beleid

Uitgangspunt vanuit het pedagogisch beleid van kinderdagverblijf Suusje is dat ieder kindje zichzelf eerst veilig en vertrouwd moet voelen voordat het kindje tot ontwikkeling én spel kan komen. Daarom ligt de nadruk op het veilig en vertrouwd laten voelen van een kindje. Wanneer dit betekend dat een kindje een fase doormaakt waarin het de gehele dag de eigen knuffel of speen behoeft, wordt dit ook toegepast, uiteraard in overeenstemming met jullie als ouders.

Maaltijd

Tijdens de maaltijd zitten de baby’s tot 1 jaar in de huiskamers van Suusje en Toosje aan de hoge tafel. De dreumesjes, vanaf 1 jaar, zitten aan de lage tafel.

Rondleiding

Wij laten graag en vol trots ons huisje aan jullie zien, wil je graag een kijkje komen nemen in ons huisje? De eerste week van de maand bieden wij (alleen op afspraak) mogelijkheden voor rondleidingen in ons huisje, tussen 9.30 en 11.30 uur en tussen 14.30 en 16.00 uur. Ook dit is een bewuste keuze vanuit ons, want wij vinden het enorm belangrijk dat er binnen de huiskamers rust is voor de kindjes én ons team. Ook willen wij voldoende tijd blijven behouden om te investeren in de kwaliteit van onze opvang voor alle kindjes. Wij vertrouwen op jullie begrip hierin.

De medewerksters
in deze huiskamers

Als één term ons samenvat, is het wel betrokkenheid. Bij het kinderdagverblijf, bij de ouders en vooral bij de kinderen. Want persoonlijke aandacht en individuele ontplooiing binnen groepsverband staan hoog in het vaandel. Wij geven met liefde een gevoel van thuis komen.

Kijk hier welke medewerkers er zorgen voor de kinderen van de huiskamers Suusje & Toosje

Wat als mijn kind op
de wachtlijst terecht komt?

Door de overvolle kinderdagverblijven in Nederland is er veel vraag naar kinderopvang. Daarom hanteren wij bij Suusje een eerlijke wachtlijst. Na ontvangst van het inschrijfformulier plaatsen wij je kind op de wachtlijst (indien van toepassing). Hebben we nog niet eerder persoonlijk kennis gemaakt dan nemen we contact op om een afspraak te maken. Wij begrijpen dat je als ouder op tijd wilt weten waar je aan toe bent, daarom streven wij naar een plaatsingsvoorstel minimaal 4 maanden voor de gewenste ingangsdatum.

Indien je akkoord gaat met het plaatsingsvoorstel is je kind verzekerd van een plekje in een van onze huiskamers. 1 maand voor de eerste opvangdag hebben we een afspraak voor een uitgebreid intakegesprek.

Klacht indienen Kinderdagverblijf Suusje

We snappen dat het even wennen is...

Je laat je kindje achter bij onbekende. Daarom hechten wij grote waarde aan het wen proces. We overleggen samen met de ouder wat de mogelijkheden zijn betreft het wennen. Het wennen vindt altijd plaats op een contract dag zodat je kindje echt een goede indruk heeft van de dag, de vaste leiding en de toekomstige vriendjes en vriendinnetjes.

Intake gesprek Kinderdagverblijf Suusje Veldhoven

Lees wat andere ouders over
Kinderdagverblijf Suusje schrijven

Kinderdagverblijf Suusje is in 2017 en 2018 uitgeroepen tot beste kinderdagverblijf van Noord-Brabant door tevreden.nl. Op onder andere tevreden.nl, onze Facebook-pagina en Google Reviews vind je verschillende ervaringen van andere ouders of/en verzorgers!

Schrijf je kind nu in bij Kinderdagverblijf Suusje Veldhoven