Antwoord op de meest gestelde vragen.
 • Uniek wenbeleid
 • Open van 7.30 tot 18.30 uur
 • Opvang binnen huiskamers
 • Regio Veldhoven e.o.
 • Gericht op ontwikkeling
KDV Suusje
Antwoorden op de meest gestelde vragen..

Baby

 • Wat zijn jullie openingstijden van de dagopvang?
  Wij zijn geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur.
 • Ik ben zwanger en zou graag mijn baby inschrijven bij een kinderopvang kan dat?
  Ja, dit kan zeker. We willen juist adviseren om dit zo snel mogelijk te doen, i.v.m. de eventuele wachtlijsten. Bekijk alvast de situatie zoals jullie die straks nodig achten en reserveer op tijd. We willen jullie niet graag teleurstellen.
 • Mag mijn baby vanaf 6 weken naar de opvang gebracht worden?
  Ja, natuurlijk mag dit. Wij hebben getrainde professionals binnen ons team die zorg kunnen dragen voor je baby van 6 weken oud.
 • Mijn baby drinkt niet goed, ik kan beter wachten met de opvang, toch?
  Nee, dit is absoluut niet nodig. Onze babyleidsters hebben zoveel ervaring en kennis dat ze hier hun handen niet voor omdraaien. Met liefde en geduld zullen ze jouw baby stimuleren te drinken.
 • Mijn kind heeft verhoging of is ziek, moet ik haar dan direct op komen halen?
  Indien jouw baby verhoging heeft wordt dit enkel gemeld, ter informatie. Wanneer de baby gewoon speelt, eet en slaapt is er geen reden jouw zoon/dochter op te halen. Als echter de baby alle aandacht nodig heeft van één leidster en zij er voor anderen niet meer kan zijn dan zullen we verzoeken wél de baby op te komen halen. Bij koorts vanaf 38,5 zijn wij verplicht ouders te vragen om het kindje op te halen. (richtlijn GGD)
 • Ik geef borstvoeding, is het mogelijk om hier mee door te gaan wanneer mijn baby naar de opvang gaat?
  Ja, dit is zeker mogelijk. Je kunt er voor kiezen om de borstvoeding zelf te komen geven of om deze voeding mee te geven zodat de leidsters deze kunnen opwarmen.
 • Mijn baby is nog zo klein en slaapt en eet alleen maar, toch brengen naar de kinderopvang?
  We adviseren je dan toch om direct te starten met opvang. Ze zijn inderdaad nog zo klein en eten en slapen voornamelijk maar er gebeurt nog zoveel meer voor je baby. Je baby krijgt een ritme, zodat het voor hem of haar juist een routine is en het een uitstapje is om een dag te kunnen spelen op de kinderopvang. Daarnaast krijgt hij of zij op deze manier een band met de leidsters en andere kinderen. Leren ze van elkaar en leren ze veel over zichzelf. Wist je dat kinderen die op latere leeftijd veel meer moeite hebben met wennen, dan baby’s die direct na het verlof naar de opvang gaan?
 • Er is nood en ik moet incidenteel een dag extra opvang hebben
  Laat het ons weten, wij kunnen kijken of er plaats is binnen de huiskamer van je kind. Indien wij die plaats hebben en dit binnen onze richtlijnen past, zijn jullie meer dan welkom.
 • Mag ik een kijkje komen nemen bij kinderopvang Suusje
  Dat mag zeker, wel willen we graag vragen hiervoor eerst een afspraak te maken zodat wij alle tijd hebben om onze kinderopvang te laten zien en al je vragen te beantwoorden. Klik hier om een rondleiding in te plannen.
 • Kan ik gebruik maken van wenmomenten bij de baby’s? Ja, dat kan zeker. Wij hechten veel waarde aan het wennen op de groep. Samen met de locatie verantwoordelijke en je mentor plannen we een wenmoment in.
Ik weet niet of ik de kinderopvang kan betalen.

Dan rekenen wij dit vrijblijvend samen met jou uit binnen vijf minuten. Wist je dat de overheid ontzettend veel uren vergoed, waardoor de kinderopvang juist heel aantrekkelijk is voor veel gezinnen, zonder dat ze dit weten en dat je voor je tweede en derde kind nog meer vergoeding ontvangt dan je eerste kind?

Maak een berekening
KDV Suusje
KDV Suusje

Peuter

 • Mijn kind heeft een achterstand, mag hij dan wel komen?
  Natuurlijk kan dit, ieder kind is uniek. Uniek in wie ze zijn en uniek in de ontwikkeling die zij doormaken. Wij stimuleren en ondersteunen onze kinderen op het geen ze nodig hebben.
 • Mijn kind vraagt ontzettend veel aandacht en is druk
  Dat hoort bij de leeftijd van het kind. Een kind mag aanwezig zijn, veel vragen stellen en veel willen ontdekken. Dit is juist de omgeving voor kinderen om met deze situaties om te leren gaan.
 • Wij hanteren een uniek wenbeleid.
  Bij ons is het mogelijk om voorafgaande de officiële start van de opvang een ochtend te komen wennen. Zo kunnen jij en je kindje alvast wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens het uitgebreide intakegesprek maken we samen afspraken over de start van de opvang en over het wennen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de eerste weken te starten met een paar uurtjes opvang.
 • Ik vind het spannend om mijn kind bij onbekenden achter te laten. 
  Dat begrijpen wij volkomen, onze meerderheid is zelf ouder. Daarom weten wij precies wat jij doormaakt op het moment dat jij de deur uitloopt. Voordat je start binnen onze huiskamers plannen we daarom een kennismaking-moment om jouw en je kind te leren kennen. Want we horen graag wat jij belangrijk vindt en van ons verwacht tijdens de opvang uren bij ons op locatie. Wij ondersteunen jouw tijdens het opvoeden van je kind en streven naar een open cultuur waar we leren van feedback. Zodat jij weet dat je kind in goede handen is omdat wij weten wat jij wenst, wie jullie zijn en wat jullie belangrijk vinden.
 • Worden kinderen echt sneller ziek als ze naar de opvang gaan?
  Kinderen worden op een kinderdagverblijf blootgesteld aan andere kinderen en dan inderdaad ook aan de ziektekiemen die zij mee nemen. De leidsters maken iedere dag schoon om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Maar ook dit is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Want door jou kind op vroege leeftijd bloot te stellen aan deze ‘ziektekiemen’, krijgen zij de mogelijkheid om sneller een immuunsysteem op te bouwen. Zodat zij met een sterk immuunsysteem naar de basisschool kunnen gaan en daar niets hoeven te missen en géén immuunsysteem meer op hoeven te bouwen.
 • Ik maak me zorgen over de ontwikkelingen die mijn kind maakt.
  Geef je zorgen door aan de mentor van je kind of aan één van de andere leidsters. De mentor is de persoon die de ontwikkelingen van je kindje nauwlettend in de gaten houdt. De mentor kan je zorgen en je vragen beantwoorden en het is altijd mogelijk om hier even een kort gesprekje voor in te plannen. We willen juist de zorg bij je weg nemen en de beste ondersteuning bieden voor je kind.

Meer over ons

KDV Suusje

Naar onze huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Contact gegevens

Bekijk pagina
Wanneer moet ik mijn kind inschrijven?

Doe dit zo snel mogelijk. Het laatste wat we willen, is jullie teleurstellen en vertellen dat er geen plaats is op onze opvang voor jullie baby. Het is op dit moment echt een feit dat er nog maar enkele plaatsen beschikbaar zijn. Niet alleen voor de dagopvang (0 tot 4 jaar). Wij kunnen je uiterlijk binnen 1 week antwoord geven of er plaats is of niet.

Schrijf je nu in
KDV Suusje

Heb jij toch nog een vraag voor ons?

Wij geloven dat ieder kind uniek is. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Het kind staat bij ons letterlijk centraal. Daarom geloven wij ook dat iedereen anders denkt, andere wensen heeft en andere behoefte hebben. Voel je daarom alsjeblieft niet bezwaard wanneer je nog een vraag hebt, maar laat het ons dit weten. Je kunt een mail versturen en je vraag wordt binnen 24 uur beantwoord ( info@kdvsuusje.nl ) of bel ons door op onderstaande link te klikken.

KDV Suusje

Overige vragen

 • Wat gebeurd er met opvang dag die ik niet nodig heb?
  Al onze ouders hebben een keuze. Je kunt ervoor kiezen om deze dag gewoon te annuleren, maar je kunt er ook voor kiezen om deze dag te ruilen naar een andere willekeurige dag binnen diezelfde maand, die maand daar voor of de maand daarna. Bijvoorbeeld; Je wil 15 Juli ruilen, dan mag je deze ruilen naar de maand Juni of de maand Augustus.
 • Ik ben mijn baan kwijt en moet dus mijn contract opzeggen, kan dit direct? Ontzettend vervelende situatie! Suusje hanteert 1 kalendermaand opzegtermijn. Wist je dat wanneer je de eerste 3 maanden werkeloos bent, je nog recht hebt op kinderopvang? Wij vragen geen kosten om een contract op te zeggen. Helaas kunnen we niet garanderen na het opzeggen van een contract, dat er weer plaats is indien jouw kindje weer wil komen spelen.
 • Wanneer laten jullie weten of er plaats is voor mijn kind of niet?
  Wij laten vaak dezelfde dag nog weten of er plaats is en uiterlijk ontvang je het antwoord binnen 1 week of we jouw kind bij ons op de opvang kunnen plaatsen of niet. We willen dat jullie geen onzekerheden hoeven te ervaren en dat jullie weten waar jullie aan toe zijn.
 • Kunnen jullie de kinderopvangtoeslag voor ons aanvragen?
  Dit kunnen wij helaas niet voor jullie doen, wel kunnen we jullie helpen bij vragen of berekeningen. Wij als kinderopvang geven wel iedere maand de stand van jullie afgenomen uren door aan de belastingdienst, maar dit staat los van jullie aanvraag.
 • Kan de kinderopvangtoeslag verrekend worden met de factuur die wij van jullie krijgen?
  Nee dit gaat niet. Wij kiezen er bewust voor dat dit via jullie(de ouder) gaat. Wel hebben wij rekening gehouden met onze ouders, door te factureren nadat alle ouders de toeslag hebben ontvangen. Bijvoorbeeld; je krijgt rond de 20e van de maand je kinderopvangtoeslag en wij factureren rond de 24e van de maand.
 • Wanneer is het kinderdagverblijf gesloten?
  Wij zijn enkel gesloten voor de nationale feestdagen, alle andere dagen zijn wij geopend en kan er genoten worden van de opvang.
 • Hoe zijn de huiskamers(groepen) binnen de opvang verdeelt?
  Wij draaien de dag met de kinderen op basis van een horizontale samenstelling binnen onze huiskamers. Wij spreken ook niet over groepen maar over onze huiskamers. Dat betekend dat de huiskamers van de baby’s de leeftijden hebben van 0 tot 2 jaar en de huiskamers van de peuters van 2 tot 4 jaar.
 • Betekend inschrijven ook garantie op plaats?
  Wanneer je hebt ingeschreven nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. We kunnen je dan direct duidelijkheid geven over de plaatsingsmogelijkheden
 • Zijn er kosten verbonden voor het inschrijven van mijn kind?
  Ja, wij brengen 250 euro in rekening voor de start op ons kinderdagverblijf. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de eerste factuur.
 • Als ik een vaste dag wil ruilen voor een andere dag kan dit dan zomaar?  Je kan dit bij kantoor aanvragen en wij gaan dan voor je kijken wat de mogelijkheden zijn. Is er plaats dan laten we je dit weten en moet je zelf nog een bevestiging geven. Hebben we géén plaats voor die dag dan kunnen we op dit moment niks voor je betekenen.
KDV Suusje

Naar ons pedagogische beleid

Bekijk pagina
KDV Suusje

Meer over de kinderen

Bekijk pagina