• Uniek wenbeleid
  • Open van 7.30 tot 18.30 uur
  • Opvang binnen huiskamers
  • Regio Veldhoven e.o.
  • Gericht op ontwikkeling

Als ouder blijf je natuurlijk graag op de hoogte van de ontwikkeling van jouw kind.

Hoe ontwikkelt je kind zich individueel en in groepsverband?
Voelt het zich prettig, veilig en vertrouwd?

KDV Suusje

Ontwikkelingsmap

Wij leggen deze ontwikkelingen vast in onze digitale omgeving van Niokids. Hier kun je 24uur per dag bij alle observaties van jouw kindje en bevat persoonlijke gegevens, evaluatie- en observatieverslagen. Onze pedagogisch medewerkers nemen niet alleen de zorgtaak waar. Zij observeren je kind om aanpassingen te kunnen doorvoeren indien dat nodig is. Door dit volgsysteem signaleren we tijdig de individuele behoeften van je kind. We kunnen daar snel op inspelen. Wat prettig is voor zowel het kind als voor jou als ouder.

  • 3 maanden: samen met de mentor van jullie kindje bespreek je de opvang en voortgang van je kind.Dat gebeurt aan de hand van een evaluatieverslag en het ontwikkelingsvolgsysteem. Het verslag wordt tijdens het gesprek aangevuld met ervaringen en opmerkingen die je zelf als ouder hebt.
  • Doorstroom: voor de overgang naar een andere groep bespreek je samen met de vaste mentor én de nieuwe mentor van je kindje het dagritme, ontwikkeling en bijzonderheden. Tijdstip is afhankelijk van de ontwikkeling van je kind (rond de twee jaar).
  • Peuterestafette: Wanneer je kindje 3 1/2 jaar is ontvang je een uitnodiging van de mentor van je kindje voor het peuterestafette gesprek. Tijdens dit gesprek wordt de ontwikkeling van je kindje geëvalueerd en in kaart gebracht. Het verslag wordt met jullie toestemming naar de basisschool verzonden om de school voor te bereiden op de komst van jouw kleuter. Indien gewenst dragen wij zorg voor een warme overdracht naar de basisschool, oftewel een persoonlijke toelichting op het verslag. Als je kind naar de peutergroep gaat, ontvang je hierover informatie.

Tijdens de dagelijkse overdracht nemen onze pedagogisch medewerksters uitgebreid tijd voor persoonlijke uitwisseling van informatie. Dit sterkt de vertrouwensband die we bij Kinderdagverblijf Suusje zo belangrijk vinden. Jouw ervaringen, ideeën en meningen stellen we op prijs.

Wat kost kinderopvang?
KDV Suusje

Meer over ons

KDV Suusje

Naar de huiskamers

Bekijk pagina
KDV Suusje

Boek een rondleiding

Bekijk pagina