Hygiëne als belangrijkste ingrediënt

Samen eten is een belangrijke, gezamenlijke activiteit: ’s morgens fruit, tussen de middag boterhammen en ’s middags sap met een koekje of een cracker. Vanzelfsprekend wassen de kinderen hun handjes voordat ze aan tafel gaan. Zo leren ze het belang van een goede hygiëne.

Voeding en richtlijnen
Lunch, vers fruit, koekjes, drinken en luiers zijn bij de prijs voor de kinderopvang inbegrepen. Fles- of borstvoeding, eventuele dieetvoeding of groentepotjes moet je zelf meebrengen. De pedagogisch medewerksters bereiden babyvoeding met grote zorg. Kinderdagverblijf Suusje heeft hierover richtlijnen op papier gezet. Als ouder krijg je die tijdens de intake overhandigd. Wil je als moeder graag borstvoeding komen geven? Geen probleem. Bespreek dat tijdens de intake.

'KDV Suusje is onze tweede vertrouwde basis dichtbij'

Familie Voorjans, ouders van Nika (3)

Hygiëne en schoonmaak

Dagelijks maken de pedagogisch medewerksters zorgvuldig werk van een hygiënische omgeving en werkwijze. Zo trekken ze dagelijks schone kleding aan, ze beperken het dragen van sieraden (bij besmettelijke ziekten geen sieraden) en hebben korte, verzorgde nagels.

Het is belangrijk dat je zoontje of dochtertje in een hygiënische omgeving kan spelen. Alle kinderen hebben binnen sloffen aan, de leidsters dragen werkschoenen en als ouder trek je bij binnenkomst schoenhoesjes aan. Onze schoonmaakster maakt in de avonduren het kinderdagverblijf schoon.

Het allerbeste Kinderdagverblijf van Brabant zegt genoeg over onze zorg voor uw kind.